Itt az idő, hogy más munka után nézz!

Női tippek

Van jó munka és persze rossz munka, de van olyan, amitől tényleg falra tudnál mászni. Szorult helyzetben képesek vagyunk sokáig tűrni egy rossz munkahelyen, ám napról napra pocsékabbul érezzük csak magunkat. Ha már minden nap nyűgként éled meg, hogy be kell menned a munkahelyedre, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy váltanod kellene. Nyilvánvalóan nem lehet mindenki videó játék tesztelő vagy rocksztár, de alapesetben a kiegyensúlyozott munkahely mindenkinek fontos és kijár. Sokan azonban rengeteg megaláztatás és gyötrelmet kénytelenek elviselni, mire úgy döntenek, valóban munkahelyet váltanak.

Íme, öt intő jel, mely egyértelműen azt jelzi, hogy megértél a váltásra. 

Félsz munkába menni 

Sokan olyan munkahelyi atrocitásoknak vagyunk kitéve, melynek következtében szabályosan félünk bemenni az irodába. Egy-egy rosszindulatú munkatárs képes olyan szinten megalázni, hogy valóban semmi kedvünk újra és újra átélni a megalázó pillanatokat. Azonban ez egyáltalán nem normális dolog, mert a munkába járás maximum fáradtságot szabadna, hogy eredményezzen, de a stressz hosszútávon nagyon komoly egészségügyi problémákat okozhat. Ha úgy érzed a munkatársaid megaláznak, feltétlenül tenned kell ellene és kiállni magadért. 

 

Mobbing áldozata vagy 

Szorosan kapcsolódik az előzőhöz, ha munkahelyi terror áldozata vagy. Ez effektíve azt jelenti, hogy már hosszú ideje, ismétlődően ki vagy téve a kollégák vagy éppen a főnök fizikai illetve lelki sértegetéseinek. Ide tartozik, ha gúnyolnak, molesztálnak, kirekesztenek vagy fizikailag bántalmaznak. Ilyen esetben, amit tehetsz, hogy igyekszel asszertívan rendezni a helyzetet a bántalmazóval, jelezni a problémát a felettesednek, ám a helyzet az, hogy a legtöbb esetben nem lehet feloldani az efféle konfliktushelyzeteket, így ajánlott elgondolkodni a váltáson. 

 

Ha rossz a hangulat 

Ez nyilván elsőre pitiáner problémának tűnhet, ám a túlzottan stresszes, bizonytalansággal teli munkahely nagyon hamar képes megölni a motivációt és a kreativitást. Ha egy csapat egysége felborul, akkor mindenki igyekszik menekülni a süllyedő hajóról. Ilyen esetekben az egyetlen lehetőség, ha minél hamarabb új munkahely után nézel. 

 

Állj a saját lábadra!

Tele vagy ötletekkel és úgy érzed, szeretnéd megvalósítani az álmaidat? Ennek ellenére, már évek óta csak kávét főzöl vagy fénymásolsz? Ha van némi alaptőkét és egy jó ötleted érdemes lehet elgondolkodnod azon, hogy saját vállalkozásba kezdesz. Nyilván nem arról van szó, hogy a biztosat cseréld le a bizonytalanra, de azt tudnod kell, hogy kockázat nélkül nincs nyereség sem. Így, ha úgy gondolod, az ötleted piacképes lehet, mindenképpen vágj bele. Keress támogatókat és valósítsd meg önmagad. 

 

About The Author