Otthoni tippek az allergia ellen

Női tippek

Otthoni tippek az allergia ellen 

Az allergia szezon kellős közepén járunk és sokunk azt sem tudja, miként kezelhetné problémáját akár néhány házi praktika segítségével. Ugyanis nem feltétlenül fontos rögtön a gyógyszeres szekrény felé venni az irány, elég, ha tisztában vagyunk néhány trükkel, mellyel csökkenthetjük az allergia okozta kellemetlenségeket. 

1.Minél ritkábban nyisd ki az ablakot!

 Ez kisebb ellentmondást szülhet, ugyanis friss levegőre mindenképpen szükségünk van, ám a pollenszezon közepén próbáld a szellőztetést ne hajnali öt és délelőtt tíz közé időzíteni. Ugyanis a virágpor koncentráció ebben az időszakban a legmagasabb. Ahhoz, hogy lakásodban mégis cserélődjön, a levegő érdemes lehet beszerezned egy légkondicionáló készüléket. Ugyanis ennek segítségével mindig megfelelő szinten tarthatod a hőmérsékletet, ráadásul a pollenek elől sem kell majd sehová menekülnöd. Lehet, hogy a légkondi alapvetően nem egy olcsó mulatság, de hosszútávon mindenképpen megéri a befektetést. 

2.Takaríts, minél gyakrabban! 

Ahhoz, hogy a lehető legegyszerűbben megelőzzük az allergiás rohamok kialakulását és a tünetek felerősödését rendkívül fontos, hogy rendszeresen porszívózzunk, illetve hetente cseréljük le az ágynemű huzatunkat. Ha allergiád már a súlyosabb kategóriába tartozik, takarítás közben feltétlenül használj kesztyűt és maszkot. Emellett azt is tartsd észben, hogy az egész napos rohangálás során rendkívül sok pollen ragad meg a ruhádon, arcodon, így miután hazaérsz, ruhádat dobd a szennyes kosárba, majd zuhanyozz le és minimum két naponta moss hajat. 

3.Ami még allergiát okozhat

A pollenek és gyomok mellett a penészgombák is okozhatnak allergiás tüneteket, így azok kezeléséről sem szabad elfeledkezni. A nedves, párás levegő pedig elősegíti a penészgombák kialakulását, ezért nem célszerű a nedvesebb szobákban sok növényt tartani, ugyanis a virágföld kedvez a penészgombák terjedésének. Emellett pedig nem árt a zuhanytálcát és a kádat is rendszeresen gombaölő oldattal tisztítani.

About The Author