Rend a lelke mindennek – avagy így lehetsz te is gardróbguru

Női tippek

Szekrényed zsúfolásig van ruhákkal? Minden reggel plusz tortúra megtalálni az áhított darabot?

Íme, néhány hasznos tanács, hogy az öltözködés öröme visszatérjen a mindennapjaidba. 

Hidd, el megéri!

Bár mindenütt azt hallani, hogy egy közönséges ruhásszekrény is megteszi, de a helyzet az, hogy kialakításuk nem teszi lehetővé, hogy megfelelően kihasználjuk őket, ráadásul egy gardrób lehet akár teljesen személyre szabott is, mind méretét, mind pedig kialakítását illetően. Ha helyszűkében vagy érdemes asztalost hívni, hogy tökéletesen beillessze álmaid gardróbját a megfelelő helyre. Sajnos egy ilyen beruházás nem olcsó, de megéri rá félretenni, hiszen hosszútávon jóval praktikusabb és kényelmesebb, mint egy egyszerű ruhásszekrény. 

Fiókok, polcok, akasztók 

Fiókbók, polcból és akasztóból jóformán sosem elég. Egy jó gardrób titka, hogy minden tároló elem egyaránt megtalálható benne, ezáltal a lehető legtökéletesebb rendszert hozhatod létre ruháidnak. A fiókokba kerülhet a fehérnemű, a zokni, a sálak illetve sapkák. Polcokon tárolhatod a kedvenc pulcsikat, pólókat, farmereket. Vállfára akasztva pedig elkerülheted, hogy összegyűrődjenek elegánsabb darabjaid, blúzaid. A fiókokat célszerű maximum derékmagasságig beépíteni, hogy beléjük láthass, polcokból pedig érdemes különböző méretűeket választani, hiszen a kötött pulóverek nyilvánvalóan nagyobb helyet foglalnak, mint a tavaszi-nyári pólóid. 

Színek hatalma 

Az átláthatóság érdekében párosítsd a színeket, hiszen sokat segíthet a válogatásban, ha a hasonló ruhákat egymáshoz közel pakolod. Ha viszont nem tetszik a színes megoldás, akkor igyekezz a különböző ruhatípusokat egy helyre pakolni. Tehát külön legyenek a pólók, pulcsik, nadrágok. Mindkét variáció lényege, hogy a lehető legkönnyebben, gardróbod feltúrása nélkül találj rá a keresett darabra. 

+ 1 tipp:

Ha gyakran előfordul, hogy a reggelente versenyt futsz az időddel és ruhaválogatás közben ráeszmélsz, hogy nagyon is késésben vagy, célszerű megfontolnod, hogy már előző este kikészíted következő napi szetted. Evvel a módszerrel rengeteg időd takaríthatsz meg és garantáltan időben odaérsz mindenhova. 

About The Author