5 étvágycsökkentő, a garantált eredmény érdekében

Női tippek

Mint tudjuk a fogyás egyik alapvető szabálya, hogy igyekezzünk kevesebb kalóriát bevinni a szervezetükbe, mint eddig. Ám léteznek olyan kalóriaszegény élelmiszerek, melyek csökkentik az étvágyunkat, evvel pedig hozzájárulnak diétánk betartásához.

 

Alma

Az alma magas rosttartalma mellett számos értékes tápanyagot is tartalmaz, ennek köszönhetően pedig az egyik legjobb fogyókúrás élelmiszer. Tekintve, hogy kemény gyümölcsről beszélünk, beletelik egy kis időbe, amíg elfogyasztjuk, ráadásul a rágás-evés párosa jóllakottság érzetét eredményezi.

 

Cukkini

Szintén rendkívül magas rosttartalommal rendelkezik, emellett a dinnyéhez hasonlóan magas a víztartalma is. Ennek köszönhetően szintén remek fogyókúrás étel. Ráadásul számtalan módon elkészíthető: csíkokra vágva helyettesítheti a tésztát, de akár nyersen salátaként is fogyasztható.

 

Lencse

A lencse kiváló fehérje és rostforrás. Magnéziumban, vasban és folsavban gazdag élelmiszer, ami nem csak nagyon finom, de könnyedén telítettség érzetét biztosítja fogyasztójának.

 

Lenmag

A lenmag teljesen szénhidrátmentes, magas rosttartalmú, tökéletes ropogtatnivaló. Étvágycsökkentő hatását leginkább nyersen fogyasztva fejti ki. Ám ha túl íztelennek találod, nyugodtan keverd össze zabkásával vagy joghurttal, így amellett, hogy finomat eszel még az egészséges érdekében is teszel.

 

A víz

A víz sokoldalú jelentőségét már több ízben kifejtettük, ezért most ismét nyomatékosítjuk: a fogyókúra nélkülözhetetlen eleme az elegendő mennyiségű vízfogyasztás. Igyunk minél több vizet, hiszen ez elengedhetetlen szervezetünk kifogástalan működésének tekintetében. Ha pedig minden étkezés előtt megiszunk egy nagy pohár vizet, biztosan csökken az étvágyunk, így kevesebb kalóriát viszünk be.

About The Author