Miről árulkodik körmünk színe?

Női tippek Szépségápolás

Ma már szinte lehetetlen olyan hölgyet találni, aki ne járnak, manikűröshöz vagy házilag ne festené a körmeit. Bár trendek jönnek és mennek, vagyunk néhányan, akik ragaszkodunk a jól bevált színeinkhez, amiket aztán nem szívesen cserélünk le.

Maximum másik tónust választunk, de árnyalaton belül maradunk. 

Nem is gondolnánk, hogy körmünk színe mennyi mindent árul el rólunk. Ugyanis minden színnek megvan a maga jelentése, avval pedig, hogy festjük, esetleg gél lakkozunk körmeinket akarva akaratlanul is a világ tudomására hozzuk hangulatunkat. Bár az idei ősz trendek tekintetében kedvez nekünk, most mégis összegyűjtöttük azokat a színeket, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a nők körében és összeszedtük milyen személyiségre is utalhat egy-egy árnyalat. 

A dögös vörös 

A piros és annak árnyalatai egyértelműen a szerelmet, a szenvedélyt és a merészséget szimbolizálják. A piros körmökkel hódító nő valószínűleg rendkívül öntudatos, szeret szexi és csábító lenni, mondhatni szerelmes a szerelembe. A piros körmök nyitott személyiségre utalnak, olyasvalakire, akivel nem lehet és nem is érdemes játszadozni. A vörös körmök tekintetében akár pedikűrünk is lehet hasonló árnyalatú, hiszen így fokozhatjuk az összhatást. Ami pedig a legfontosabb és jó hír a vörös köröm kedvelőinek, hogy az ez a szín aztán tényleg sosem megy ki a divatból. 

Tengerkék, babakék, minden kék 

A kék nyugodtságot áraszt, így csínján kell vele bánni. A vörössel ellentétben vagy csak kezünkön vagy csak a lábunkon alkalmazzuk. A kék szín üzenetet hordoz: azt közvetíti a világ felé, hogy bár racionálisan gondolkodunk, két lábban állunk a földön, mégsem zárkózunk el az esetleges változások elől. A kéket viselő személy általában intuitív, ösztönös, bohém. A kék pedig idén hatalmas sláger, tuti befutó. 

Sárga-narancssárga 

A narancsos árnyalatok egyértelműn vitális személyiségre engednek következtetni, az ilyen nők általában teli vannak energiával, fáradhatatlanok és intenzívek. A citromsárgára festett körmök pedig bátorságról, vidámságról, kreativitásról árulkodnak. Összességében ezek a színek érdeklődést és optimista életszemléletet sugallnak. A sárga körmök amúgy remekül passzolnak egy-egy farmer- póló-tornacipő kombinációhoz, így a lazább napokon tökéletes viseletnek bizonyulhat. 

Babás színek, avagy éljen a rózsaszín 

A világos rózsaszínre festett körmök eleganciát kölcsönöznek viselőjüknek, kecsesnek és visszafogottnak mutatják, ellenben a sötét rózsaszínnel, amely feltűnést, nyitottságot és bátorságot sugall.

A világos rózsaszín árnyalatok tökéletesek egy-egy tárgyalás alkalmával vagy munkában viselve, míg pink párját nyugodtan viselhetjük bulik, koktél partik alkalmával.

Zöldbe borulva

Bár a zöld színt a kapzsiság és a harag színének tartják, viselőjéről mégis sok mindent elárul. A zöld szín viselő hölgyek általában tisztában vannak önmagukkal, erényeikkel és hátrányaikkal egyaránt, tudják merre is tartanak az életben. 

About The Author