Ülőmunkát végzel? Így előzd meg a hátfájást!

Női tippek

 

A hátfájást, akár civilizációs betegségnek is nevezhetnénk, ugyanis aligha akad olyan ember, akit életében legalább egyszer ne érintett volna ez a kellemetlen probléma. Az okok között számtalan tényező szerepelhet, elsők közt a nehéz fizikai munka, azonban a folyamatos ülőmunkát végzők is ugyanolyan veszélyeztetett csoportnak számítanak.

Íme, néhány tipp, melynek segítségével kiküszöbölheted vagy enyhítheted a hátfájás okozta bántalmakat. 

Reggeli torna

Miután felébredsz érdemes lehet tornával kezdened a napot, ugyanis egy kis testmozgás nem csak segít az ébredésben, de az izmaid is kevésbé lesznek feszesek a fárasztó nap során. Ha van elég energiád, akkor a napvégén egy levezető gyakorlatsort is bátran végigcsinálhatsz, így szinte biztos, hogy elkerül majd a sokak által rettegett hátfájás. 

 

Irány az uszoda! 

Arról már korábban is írtunk, hogy az úszás milyen jótékony hatásokkal bír, így egyáltalán nem furcsa, hogy a hátfájás tüneteit is hatékonyan képes enyhíteni. Ha időd engedi heti rendszerességgel is látogathatod az uszodát, de ha nem fér bele, akkor próbáld kéthetente beiktatni. Fontos, hogy a saját tempódban haladj, semmit sem kell erőltetni. Az úszás egyértelműen azon sportok egyike, melyek remekül erősítik a hátizmokat, ezzel egyidejűleg pedig megszüntetik a fájdalmat. 

 

Egy jó masszázs 

Ha ülőmunkát végzel érdemes lehet kapcsolatba lépned egy masszőrrel, aki akár egy teljes testmasszázs keretében kimasszírozza az esetleges gócokat. Akik irodában dolgoznak gyakran számolnak be merevségről, hát és vállfájdalmakról, ráadásul ha közben egész nap a számítógépet pötyögöd, esélyes, hogy az alkarjaid is folyamatos megerőltetésnek vannak kitéve. Éppen ezért egy teljes illóolajaos testmasszázzsal csak nyerhetsz.

About The Author