Hogyan kell jól csókolni?

Szerelmi tanácsok

Sokan azt gondolják, hogy ez a kamaszkor nagy kérdése, viszont nem ritka, hogy a felnőttek körében is vannak olyanok, akiknek fogalma sincs a jó csók mivoltáról.

Ciki vagy nem ciki, ha elég energiát fektetünk a kivitelezésbe és a körülmények megteremtésére, akkor igenis mi is lehetünk csókkirályok.

Első csók vagy sokadik csók

Nem biztos, hogy van különbség, hiszen ha korábban olyan partnerünk volt, aki nem jeleskedett a kivitelezésben, akkor egy friss kapcsolat első csókja is hathat ránk az újdonság erejével.

A több éve párkapcsolatban élők általában hajlamosak megfeledkezni a csók fontosságáról, pedig szervezetünk hormonális működésében is elengedhetetlen szerepe van. Ha a bizalom megvan, akkor igenis érdemes rákérdezni, hogy mi gátolja a kivitelezést. Sokszor az el nem mondott problémák vezetnek a csók teljes száműzéséhez.

 

Úgyis hozza a helyzet

A megfelelő alkalom legegyszerűbb felismerésében partnerünk testbeszéde nyújt segítséget. Az ajakharapdálás, a szemkontaktus, a beszéd hirtelen abbamaradása, a közelebb húzódás mind a csók bekövetkezésére utal. Ezt az állapotot bárki megteremtheti, hiszen az ösztön adta képesség bennünk rejlik.

Ha nem figyelünk eléggé partnerünkre, akkor lehet, hogy elkapkodjuk a pillanatot, de ez akkor se tántorítson el minket attól, hogy tovább próbálkozzunk. Ha nem szeretjük a spontán dolgokat, akkor akár mi is megteremthetjük a megfelelő helyzetet egy romantikus programmal, mint a gyertyafényes vacsora vagy a kellemes esti séta.

 

A Gentlemanek

Mind a mai napig léteznek olyan férfiak, akik engedély nélkül nem csókolnak meg senkit. Nevezhetjük őket régivágásúnak, de a gesztus mögött semmi más nincs, mint az irántunk érzett tisztelet. Igazán mázlisták vagyunk, ha ilyen férfit sikerül találnunk, mert biztosak lehetünk abban, hogy kapcsolatunk ideje alatt ez a tisztelet végig megmarad.

 

A szájhigiénia

Az egyik legmeghatározóbb szempont, hiszen a rossz lehelet örökre elveheti partnerünk kedvét a csókolózástól. Ez nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal rágóznunk kell, de ha randiról van szó, akkor ne induljunk el a megfelelő szájápolás nélkül.

Tartsunk magunknál mindig mentolos cukorkát, így nem érhetnek minket váratlan pillanatok.

Természetesen abban az esetben, ha mindketten ugyanazt a fűszeres ételt fogyasztottuk, akkor egyszerűbb a helyzet, nincs szükség sem rágóra, sem aggályokra. Sajnos sokan nem is tudják magukról, hogy kellemetlen a leheletünk, így csak a csók elcsattanásakor szembesülnek a problémával. Nem kell elkeseredni, hiszen ha rendszeresen látogatjuk fogorvosunkat és megfelelően ápoljuk fogsorunkat, akkor ez a probléma hamar orvosolható, a csókolózás újra élvezhetővé tehető. Ha dohányzunk, partnerünk viszont nem, akkor sajnos hozzá kell szoknunk a cukorka szopogatásához, hiszen nagyon kellemetlen élményeket okozhat a dohányszagú lehelet.

 

Kié az első csók?

A kezdeményezés manapság már nem kizárólag a férfit illeti, sőt leggyakrabban inkább a nők kezdeményeznek. Az ok nem a rámenősség, hanem a férfi iránt érzett tiszta vonzalom, az érzelmek kendőzetlen kimutatása. Ez a férfiaknak igencsak imponáló, így kétség nincs afelől, hogy szívesen fogadják.

 

Hogyan indul?

A csók folyamata nem az ajkakra adott csókkal indul, hanem egyéb testrészek csókjával, mint a váll, a nyak, az áll vagy az arc. Nem kell elsietni, hiszen minél tovább késleltetjük, annál jobban kívánjuk majd. Ezek után következik az alsó, majd felső ajkakra adott csók és a teljes szájra adott csók, ami még mindig nem a kifejlet. Itt természetesen meg lehet állni, hiszen nem mindenki kedveli az úgynevezett francia csókot, azaz a nyelves verziót. Ha mégis szeretnénk kipróbálni, akkor nyissuk ajkainkat kicsit nagyobbra és engedjük, hogy nyelvünk rátaláljon partnerünk nyelvére és indulhat a tánc.

Próbáljuk nyelvünkkel az ő nyelvét masszírozni, játszani vele. Ügyeljünk arra, hogy nyelvünket ne erőből használjuk, mert akkor elnyomjuk partnerünk mozgását. Igyekezzünk finom és puha mozdulatokat végezni. Ne a mozgásra, hanem az érzésre koncentráljunk és egyből menni fog. A kezünk ebben a helyzetben haszontalannak bizonyul, így igyekezzünk bevonni a folyamatba. Pihenhet partnerünk derekán, tarkóján, vállán, esetleg nyakán, de akár még az állát is megtámaszthatjuk egy finom mozdulattal.

 

A hosszúság

Nem kell beneveznünk csókolózás versenyre és nem is hajt a tatár. A csókok között annyi szünetet hagyjunk, amennyi csak jólesik. Közben lehet suttogni, kacarászni, odabújni. Semmi sincs előre megírva és nem lehet elrontani, ámbár gyakorlással minden tökéletesíthető.

 

Amire vigyázzunk

Engedjük, hogy partnerünk lélegzethez juthasson, hiszen nem életmentésről van szó, hanem egy szimpla csókról. A fogakat próbáljuk minél jobban visszahúzni, hogy ne koccanjanak össze. Ennek elkerüléséhez a legjobb, ha egyszerre mozdul a fejünk és lehetőleg egy irányba. Természetesen úgy is lehet csókolózni, ha mindketten különböző irányba fordulunk.

Érdemes a nyelves csókot néha szimpla ajak csókra váltani, hogy a folyamat ne legyen unalmas, viszont ne álljon le teljesen. A túlzott nyáltermelés elkerülésére csókolózás előtt kerüljük a savanyú italok és ételek fogyasztását, hiszen ez is ugyanúgy zavaró lehet, mint a száraz csók.

Csókolózás előtt kerüljük a fűszeres és fokhagymás ételeket, hiszen ezeket az aromákat nagyon nehéz elnyomni. Az ápolatlan szakáll és bajusz ugyanúgy képes elrettenteni a partnerünket, mint a rossz lehelet, ezért érdemes fokozottan figyelni rá. A dohányzástól elsárgult fogak és szakáll sajnos messze űzi a potenciális partnereket.

 

Amivel feldobhatjuk

Az ajkakat optikailag szájfénnyel, szájkontúr ceruzával és rúzzsal is lehet nagyítani, illetve a jég is csodákra képes. Ha azt szeretnék, hogy párunk bevaduljon tőlük, akkor érdemes a cél érdekében bevetni ezeket a sminkeszközöket is. Persze a pici ajkak is tudnak ugyanolyan izgatóak lenni, nehogy kés alá feküdjünk emiatt!

A férfiak és a nők is egyaránt odavannak az ajakharapdálástól. Ez már a haladó szint, hiszen rendkívül óvatosnak kell lenni ahhoz, hogy partnerünk ajkait ne sebezzük meg fogainkkal. Ha ízletes csókot szeretnénk, akkor vegyünk a szánkba valamilyen édes gyümölcsöt és azzal csalogassuk csókra párunkat. Az erotika műfajának elsajátítása a csók izgalmassá tételével kezdődik. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól bújni kell a szakirodalmat, de az ilyen apró fogásokkal tehetjük kapcsolatunkat még színesebbé és varázslatosabbá, megunhatatlanná.

 

A csók igazi varázsa

A csók akkor a legtökéletesebb, ha a partnereket érzelmek fűzik össze, ennek hiányában csak szimpla imitáció. Természetesen előfordulhat, hogy tánc közben valaki illuminált állapotban szájon csókol minket, azonban nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki, hiszen a biokémiai folyamatok nem aktivizálódnak, pedig éppen az lenne a lényeg.

Ha nem működik a kémia, akkor bármennyire fájdalmas, de a kapcsolat sem fog sokáig tartani. Érdemes arra a partnerre várni, aki nem csak hobbiból űzi a csókolózás műfaját, hanem időt fektet meghódításunkba.

 

About The Author