Hogyan legyek igazi nő?

Női tippek

   A nő egy csodálatos teremtmény, bonyolult, de mégis egyben egyszerű. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb nőt kiskora óta foglalkoztat a kérdés, hogy hogyan lehet igazi nő. Az a nő, akire ha csak ránézünk, sugárzik belőle a szenvedély, a magabiztosság.

Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, ha tudnánk, hogy azokat a talentumokat, amelyekkel rendelkezünk, megkétszerezi-háromszorozza velünk született kisugárzásunk, pozitív auránk. Ez nem rosszul értelmezett hiúság, sokkal inkább a mindenkinek megjáró egészséges magabiztosság, kellem, báj visszaigazolása lenne. Leszámolhatnánk az önértékelési problémákkal, nem hasonlítgatnánk folyton másokhoz magunkat, mert az a vonzerő, ami belülről jön, akadálymentesítené előttünk az utat.

A média sokat hozzátett, hogy a nők hogyan élik meg a nőiességet. Külsőségekben a frizurában, az öltözetben a női dominanciát próbálják megmutatni, de a nőiesség nem feltétlenül jár együtt a magamutogatással. Ha egy páros táncot végignézünk, akkor a nő soha nem néz a férfi szemébe, hagyja, hogy a férfi vezessen. Ebben nagy eltolódás történt, és ez a másik nemnél is szerepeltolódást okoz. A nőknek meg kell találni a kényes egyensúlyt a szemérmetesség és az exhibicionizmus között. Legyen mindkettő, de mértékkel.

A női szerep megtanulása és kialakulása már gyermekkorban elkezdődik.

Meghatározó, hogy mit és mivel játszanak a gyerekek, a gondviselés és a táplálás is túlmutat a fizikai szükségletek kielégítésén. Hajdanán ezek női feladatok voltak, de sok ezzel kapcsolatos foglalkozásban, a munka világában is eltolódnak a szerepek. Például egyre több a férfi szakács és egyre több a női vezető, hatalmi funkciót töltenek be a gyengébbik nem képviselői. Akár munkáról, akár párkapcsolatról van szó, a nők szerepe jelentős, hogy hogyan alakulnak a mindennapok és az életük.

Az intelligencia nem feltétlenül jelent kiemelkedően magas IQ-szintet.

 Sokkal inkább kimagasló érzelmi intelligenciát. Egy ellenállhatatlan nő épp attól ellenállhatatlan, hogy érti és érzi a világ és a benne élők működését, rezdüléseit. Magától értetődő bölcsessége élettapasztalatából és környezete folyamatos elemzéséből fakad. Egy tájékozott, magabiztos, önazonos nővel mélyreható beszélgetéseket lehet folytatni, mert kitűnő hallgatóságnak bizonyulnak, ráadásul minden helyzetre kiváló megoldási javaslataik vannak.

Az ellenállhatatlan nők mindig megtalálják a hangot mindenkivel.

Érdeklődésükkel, empátiájukkal képesek a legegyszerűbb emberrel is elbeszélgetni, ugyanakkor kiváló alkalmazkodóképességükkel hagyják kibontakozni a legmagasabb szellemi szférákban mozgó hiperértelmiségi csodabogarakat is. Nagyon jól tudják, mennyire fontos az emberi kapcsolatokban egy jó beszélgetés. Hisz ha valakit meghallgatnak, hagynak mesélni, az örökre a rajongójukká válik.

Egy magára valamit is adó nő nem posztol óránként szelfit magáról, s nincs jelen 0-tól 24-ig a social mediaban.

A szexis nőket mindig valami titok, valami elérhetetlenség lengi körül, környezetük nem tud minden csip-csup élettörténésükről. Őrzik sejtelmességüket, mellyel sokkal inkább felkorbácsolják a maguk iránti érdeklődést, mint az állandó Facebook jelenléttel. Inkább kivívják a tiszteletet, mintsem könyörögjenek érte.

Egy nő semmilyen körülmények között sem hajlandó megtagadni önmagát, és mindig, mindenki felé az igazi, őszinte arcát mutatja, igen csábos lehet a férfiak számára.

Ez azt jelenti, hogy tiszteled a másikat annyira, hogy ne alakoskodj, és mímelj olyan értékeket, tulajdonságokat, amik abszolút nem jellemzőek rád. A párkapcsolat legfontosabb tartóoszlopa a bizalom, az pedig őszinteség nélkül nem tud működni. Egy magabiztos nő soha nem úgy teremti meg párja boldogságát, hogy közben teljesen feloldódik a másik akaratában. A párkapcsolatában is megvan a saját önálló élete, önálló célokkal, ritmussal, szokásrendszerrel, és ezeket a partnere esetében is tiszteletben tartja. Azt vallja, hogy csak két erős, öntudatos, határozott ember képes harmonikus együttélésre.

Az ellenállhatatlan nő mindig könnyed, kecses és elegáns.

Büszke nőiségére és azt vallja, a női lét olyan csoda, melynek megélésében nem szabad kompromisszumokat kötni. Nem a direkt külső megjelenés fontos, sokkal inkább az aura, a kisugárzás. Egy attraktív nő soha nem aggódik a fizikai hátrányai miatt, hanem előnyt kovácsol belőlük azzal, hogy azt hangsúlyozza magán, ami szép. Az ellenállhatatlan nők nagyon jól tudják, hogy az a „bizonyos plusz” nem a méregdrága ruhákon, sokkal inkább a magabiztosságon múlik.

Berúgni, részegen felhívni az ismerősöket, volt szerelmeket és sajnáltatni magad, ez megengedhetetlen!

Egy igazi nő tudja, hogy hol vannak a határai és nem a bárokban keresi a helyét. Az csak egy dolog, hogy nem nőies, de még nevetséges is, hiszen gondolj bele, ha egy nő részegen sajnáltatja magát és mindenkinek elsírja a bánatát, ki veszi majd őt komolyan? 

A nőiesség káprázatos dolog, de mindig dolgozni kell rajta. Ha azt akarod, hogy valódi nőnek tekintsenek és úgy is viselkedjenek veled, ahogyan azt egy hölgy elvárja, akkor meg kell tanulnod úgy is viselkedni.

About The Author