Hogyan legyek jó nő?

Női tippek

Első lépések a sikerhez

Hagyjunk fel a lelkiismeret furdalást okozó divatlapok lapozgatásával.

 Ezek a lapok úgymond ferde tükrök, hiszen a legtöbb divatfotó a Photoshop kése alá kerül, így mindent mutat, csak a valóságot nem. Ráadásul a modellek sokszor testük sanyargatásával, plasztikával érik el a kívánt hatást, vagyis oda a természetesség. Bár a férfiak nyálcsorgatva nézik ezeket a képeket, a legtöbb esetben itt meg is áll a folyamat, hiszen inkább választanak kevésbé tökéletes, ámbár természetes szépségeket maguk mellé.

 

 

 

Az általunk hibának vélt vonások akár előnyünkre is válhatnak, hiszen lehet, hogy más pont ezeket az apróságokat fogja vonzónak találni. 

 

Hagyjuk a vakolatot

Az arcbőr bármilyen sminktermékkel való elnehezítése növeli a ráncok és bőrproblémák lehetőségét. Az alapozók által eltömített pórusok pattanásokat szülhetnek, a rúzsok dehidratálhatják az ajkakat ezzel előidézve a száj kicserepedését, míg a különböző szemhéjpúderek irritálhatják a szemeket. Törekedjünk arra, hogy minél légiesebb sminket készítsünk, és olyan kozmetikumokat használjunk, melyek túlnyomórészt természetes alapanyagokat tartalmaznak. Sminkben aludni tilos, így lefekvés előtt mindig végezzük el a megfelelő arctisztítást. 

 

 

Ne fogyókúrázzunk szakember bevonása nélkül

 

A hirtelen elkezdett, radikális fogyókúra akár még az életünket is veszélyeztetheti, hiszen a szervezet nem képes ilyen gyorsan feldolgozni a változást. Ha nem kapja meg a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat, akkor könnyen hiánybetegségek alakulhatnak ki. A koordinálatlan fogyókúra következménye lehet például a menstruáció elmaradása is. Mielőtt fogyókúrába vagy diétába kezdenénk, kérjük ki szakorvos, vagy dietetikus véleményét is, aki felméri jelenlegi állapotunknak és ahhoz mérten állítja össze a megfelelő étrendet.

Semmiképp ne a különböző bulvárlapok alapján kezdjünk bele a fogyókúrába, hiszen csak általánosságban írnak az egyes étrend típusokról, nem veszik figyelembe a már esetlegesen fennálló rendellenességeket, mint a reflux, az étel-intoleranciák, vagy a magas vérnyomás.

 

A mozgás fontossága

A tükör előtti önostorozás nem segít abban, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, a mozgás viszont mindenképp. Megfelelő vitalitással bizonyítottan nő az önbizalom is, hiszen testünk olyan átalakuláson megy át, amit a férfiak sem tudtak nem észrevenni. Találjuk meg azt a sportot, ami boldoggá tesz minket anélkül, hogy kényszernek fognánk fel. Az sem baj, ha ez éppen a sétát jelenti, hiszen ugyanúgy képes feltölteni és idomokat formálni, mint a kemény fizikai edzés. 

A fogyókúra önmagában nem mindig hatásos, így érdemes mozgással kiegészíteni, hogy elérjük a kívánt eredményt. A mozgás ráadásul gyorsítja az anyagcserét így a zsírnak szinte ideje sincs ránk rakódnia.

Az ápolt külső

A külcsíny legalább annyira fontos, mint a belbecs és ne feledjük el, hogy a férfiak számára fontos az esztétikum. Természetesen a szépséget nem mindig a keblekben, a fenékben fedezik fel, hanem egy-egy finom arcvonásban, egy kedves mosolyban, vagy egy csodálatosan sugárzó tekintetben. Az ápoltsághoz hozzá tartozik a megfelelő bőrápolás, mivel a selymes bőr szinte hívogató. Fontos, hogy naponta legalább két liter vizet fogyasszunk, hogy óvjuk a kiszáradástól. 30 év fölött érdemes magas víztartalmú hidratálókrémet használni, főleg a smink alá. Sminket sose vigyünk fel úgy, hogy előtte nem végezzük el a megfelelő bőrápolást. A bőrápoláson túl a haj megfelelő ápolása is elengedhetetlen, hiszen a férfiak odavannak a dús hajkoronáért. Igyekezzünk olyan hajápoló termékeket használni, melyek nem nehezítik el a hajat. Nyáron kevesebbet használjuk a hajszárítót és a hajkiegyenesítővel is bánjunk csínján, mert mindkettő károsítja a haj kínosabb, ha a randit nem a csók, hanem a kellemetlen fintorgás zárja. Ha épp nincs módunk heves fogmosást lebonyolítani, akkor egy mentolos cukor, vagy rágó is megteszi. A szájápoláshoz nem csak a fogmosás, de a rendszeres fogászati szűrésen való részvétel is hozzátartozik.

Előnyben a szoknya

Hagyjuk el a kényelmi zónánkat és váltsunk szoknyára, mert imádják a férfiak. A lábak megvillantása kaján mosolyt csal az arcukra, amit kár lenne elszalasztani, ráadásul roppant nőies. Természetesen ne legyünk közönségesek, hanem olyan hosszt válasszunk, ami alkatunkhoz a legelőnyösebb. Ne legyen túl hosszú, mert az kissé konzervatív hatást kelt, illetve pont a lényeget takarja. 

Ha túl rövidet választunk, akkor állandóan fel fog csúszni, amit aztán folyton húzkodhatunk, ráadásul biztos nem fogjuk megúszni az alpári beszólásokat sem.

A magassarkú

Kevés nő van, aki elmondhatja, hogy életében legalább egyszer talált olyan magassarkú cipőt, ami kényelmes. Léteznek olyan impregnáló spray-k és speciális talpbetétek, melyek enyhíthetnek a helyzeten, de az alap állapoton nem változtatnak, már pár órás tipegés is komoly fizikai fájdalmakat idéz elő és alig várjuk, hogy megfáradt tagjainkról lekerüljön a gyilkos topán. A cél azonban szentesíti az eszközt, hiszen vannak olyan alkalmak, amikor igenis bevállaljuk.

 A férfiak egyszerűen bevadulnak a magassarkú cipő látványától, ami nem is csoda, hiszen viselésével a gerinc kiegyenesedik, a fenék és a mellek is kitoldódnak, valóságos tartást javító csodaszerkezet. 

About The Author