Így fogd meg a pénzt!

Női tippek

Egy nő számára a legnehezebb feladat, amikor meg kell tanulni megállni a saját lábán. Külső segítség nélkül, teljesen egyedül, önállóan eltartva saját magát.

Bár rémisztőnek tűnhet a vállalkozás, ám néhány egyszerű tipp segítségével könnyedén lehetsz te is erős és független felnőtt nő. Ha érdekelnek a hogyanok, olvasd tovább cikkünket! 

Mire költesz valójában? 

Kiadásainkat rendkívül nehéz nyomon követni, hiszen napi szinten vásárolunk csak egy üveg vizet vagy csak egy csokit. Ám, ha tudatos vásárló vagy vezess naplót mindennapi kiadásaidról és azokat a csak egy vizeket is jegyezd fel minden áldott nap. Így sokkal könnyebben átlátod majd kiadásait mennyiségét és felmérheted, hogy miből is lehetne lefaragni, hol lehetne megspórolni akár súlyos forintokat. Néhány hónap költség napló után egyértelmű lesz számodra, hogy mik is a felesleges kiadásaid. Nyilván ahhoz, hogy naplót vezess kitartó munkára lesz szükséged, de hogy is mondják: a cél szentesíti az eszközt? 

 

Megtakarítás

Onnantól kezdve, hogy tudatossá válsz vásárlásaid során és látod mik, azok, amiket valószínűleg nem is kellett volna megvenned, sokkal jobban fel tudod majd mérni mit is kell leemelned a polcokról. Ha például halomban állnak otthon a cipőid, de te beleszeretsz egybe a bevásárlóközpontban, inkább mérlegelj és szabd meg a határaid. Inkább tedd félre a cipőre szánt pénzt. Meglátod egyszer még nagyon jól fog az jönni. 

 

Utaznál?

Ki ne szeretne utazgatni és világot látni. Ám ehhez, csakúgy, mint minden máshoz megfelelő keretre van szükség. Ám ha kiadásaidat igyekszel a minimálisra csökkenteni és nem akkor sem veszed meg azt az édes kis toppot, hanem inkább félre teszed, az árát meglátod, néhány hónapon belül szép kis megtakarításod gyűlik majd össze. Amiből akár már télen is kiruccanhatsz egy hétvégére vagy jövő nyáron talán egy egész hétre. 

 

Add el!

Ugye a te szekrényed is roskadásig van nem használt holmikkal? Vannak ruhadarabok, melyeket megveszünk, de talán soha az életben nem húzzuk fel őket. Manapság azonban már nem nehéz ezeken továbbadni. Számos oldal kínál lehetőséget az eladásra vagy a cserére, így nem kell feleslegesen tárolnod őket, ráadásul egy kis plusz pénzhez is juthatsz. Izzítsd be a fényképezőgéped és eladásra fel! 

About The Author