Milyen gyakran mossunk hajat?

Női tippek

Sokakat érintő kérdés, hogy milyen gyakran érdemes hajat mosni, hiszen ez kardinális kérdés egy nő életében. A régi időkben a nők két hetente mosták meg a hajukat, azonban akkor még nem volt ennyi szmog és por a levegőben, így nem is volt indokolt a gyakori tisztítás. Mára azonban szinte elképzelhetetlen, hogy akár egy hetet is kibírjunk hajmosás nélkül. Azonban a mosás gyakorisága megosztja az embereket, sokan hajtípustól teszik függővé.

Cikkünkben most a hajmosás gyakoriságával kapcsolatos tévhiteket igyekszünk eloszlatni. 

Fej vagy hajmosás? 

A hajmosás kapcsán érdemes leszögezni, hogy igazából nem is hajat, hanem a fejbőrt kell alaposan megmosnunk, ugyanis meg kell, szabadítsuk a felesleges faggyútól illetve az elhalt bőrlemezektől. A mosás során alaposan át kell, masszírozzuk a fejbőrt, azonban fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy ne dörzsöljük túl. Kérdés lehet még, hogy érdemes-e kétszer samponozni: ez zsíros haj esetén jó megoldás lehet, máskülönben teljesen felesleges. 

Milyen gyakori legyen a hajmosás? 

A helyzet az, hogy erre nem létezik egységes válasz, hiszen minden egyén más és más, így mindenki maga tudja, hogy mikor kerül a haja olyan állapotba, amikor már szükségessé válik a tisztítás. Van, aki egy hétig is simán kibírja hajmosás nélkül, de akad olyan is, akinek már háromnaponta indokolt a tisztítás.

 Ráadásul ez több mindentől is függhet, úgy, mint zsírosodás, korpa vagy éppen a hajhossz. Ha valakinek egyik probléma sem áll fenn, akkor négy-öt naponta bőven elég lehet hajat mosni, zsíros haj esetén viszont akár a naponkénti hajmosás is indokolt lehet, de ez akár a visszájára is fordulhat, és jobban fokozhatja a faggyútermelést. Zsíros haj esetén jó megoldás lehet, ha igyekszünk néhány napig kibírni hajmosás nélkül, ez ugyanis egy idő után csökkenti a faggyútermelést. Azonban ez a folyamat elég lassú, akár két-három hónapig is eltarthat és alapjáraton elég kellemetlen folyamat, így sokan nem bírják kivárni még eredményt, mutat. 

About The Author